Υποδομές Ενημέρωσης & Ανάπαυσης στη Σαντορίνη

Ο σχεδιασμός και εγκατάσταση των υποδομών ενημέρωσης και ανάπαυσης επισκεπτών στο ηφαίστειο της Ν. Καμένης στη Σαντορίνη σκοπεύει στη δημιουργία ενός συνόλου απόλυτα προσαρμοσμένου στη δραματικότητα και άγρια ομορφιά του τοπίου, έτσι ώστε να λειτουργεί ως ένας ανοικτός, υπαίθριος μουσειακός χώρος.

Ο νέος εξοπλισμός των χώρων υποδοχής και των περιπατητικών διαδρομών του ηφαιστείου Θήρας στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και συμπλήρωση του ήδη υφιστάμενου σε διάφορα σημεία του νησιού της Ν. Καμένης. Με την αισθητική και λειτουργική αρτιότητα που τον διακρίνει, στοχεύει στην καθοδήγηση, στην ενημέρωση, στην προστασία και ανάπαυση των επισκεπτών του μοναδικού ηφαιστείου της Θήρας.

Κιόσκια, ανοικτό πωλητήριο, πινακίδες, σημάνσεις και αναλόγια ερμηνείας περιβάλλοντος στοχεύουν στη δημιουργία ενός ανοικτού εκθεσιακού χώρου, όπου το έκθεμα είναι το ίδιο το ηφαίστειο. Βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και συνακόλουθα στην προστασία αυτού του ιδιαίτερου μνημείου της φύσης. Οι μορφές, οι υφές και τα χρώματα του εξοπλισμού είναι εμπνευσμένα από το ίδιο το ηφαίστειο και προσπαθούν να εναρμονισθούν με αυτό. Με τη λειτουργική αρτιότητα και την αισθητική τους προσέγγιση, συμβάλλουν στη δημιουργία της ενιαίας, σύγχρονης οπτικής ταυτότητας του ηφαιστείου Θήρας.

concept design, consulting, graphic design, visual identity, signage

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

environment+tourism

ΠΕΛΑΤΗΣ

Γεωθήρα ΜΑΕ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ηφαίστειο Ν. Καμένης, Σαντορίνη

Tetragon logo
THESSALONIKI

Karaiskaki 2B str, 54641
Thessaloniki, Greece
Tel. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ATHENS

Kifisias Avenue 27,
11523 Athens, Greece
Τel. +30 6986 858366
info@tetragon.gr

PRODUCTION

Thessaloniki Industrial Area,
Sindos, Greece
Τel. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr