philosophy

Αρτιότητα | Ολοκληρωμένες υπηρεσίες από την αρχική ιδέα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Χάρη στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, στον εξοπλισμό, στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές μας, αλλά και επιπλέον με την αξιοποίηση ενός εκτεταμένου και δομημένου δικτύου εξωτερικών συνεργατών πολλαπλών ειδικοτήτων, σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, είμαστε σε θέση να αναλαμβάνουμε το σύνολο των ενεργειών ενός έργου. Εκτελούμε ή κατευθύνουμε όλα τα στάδια της δημιουργικής και παραγωγικής διαδικασίας, από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας έως την τελική παραγωγή και υλοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, παρέχουμε επίσης οριζόντιες συμπληρωματικές υπηρεσίες, που ωστόσο είναι εξίσου σημαντικές για την επιτυχή έκβαση ενός έργου:

  • συμβουλευτική,
  • δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών,
  • ωρίμανση έργων και εξεύρεση χρηματοδότησης,
  • μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
  • εκπαίδευση προσωπικού,
  • τεχνική υποστήριξη και after sales service,
  • δημοσιότητα και επικοινωνία.

Υλοποίηση περιοδικής έκθεσης από το αρχικό concept ως την υλοποίηση της τελικής μορφής της -
έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση Ενός Αρχιπελάγους

view project

Επιχειρηματικότητα | Ενίσχυση και υποστήριξη της νεοφυούς και συνεργατικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Με δική μας πρωτοβουλία και συμπράττοντας με τις εταιρείες UniSystems και Mobics, δημιουργήσαμε τη νεοφυή εταιρεία Museotek. Πρόκειται για μία καινοτόμο ψηφιακή-διαδραστική πλατφόρμα, που προσφέρει απομακρυσμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσεία και πολιτιστικούς φορείς προς μαθητές, επιτρέποντας την εξ αποστάσεως περιήγηση των τελευταίων σε εκθέματα, τεκμήρια, συλλογές και εν γένει πολιτιστικό απόθεμα.

To Museotek φέρνει το Μουσείο στο Σχολείο ανεξαρτήτως τοποθεσίας

view project

Κατόπιν δικής μας έμπνευσης και με συντονισμένες ενέργειές μας, συστάθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το Innovative Design Cluster. Πρόκειται για έναν συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας, τα μέλη του οποίου ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τον πρωτότυπο και εξειδικευμένο δημιουργικό σχεδιασμό. Το πρώτο -και μοναδικό μέχρι σήμερα- σε αυτόν τον κλάδο cluster στην Ελλάδα έχει ως δομικό του συστατικό το Thessaloniki Design Week, έναν θεσμό αφιερωμένο στο design και στη δημιουργικότητα.

IDC Workshop June 2023

Βιωσιμότητα | Επιδιώκουμε τα έργα μας να ενσωματώνουν διαδικασίες και όρους βιωσιμότητας, τόσο στον αρχικό σχεδιασμό των προτάσεων, όσο και στην υλοποίηση τους.

Συναισθανόμενοι τις προκλήσεις των καιρών, ερευνούμε και εισάγουμε καινοτόμες λύσεις, με στόχο το ενεργειακό αποτύπωμα των έργων μας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
Η επανάχρηση των υλικών στις εκθεσιακές κατασκευές, η μείωση του ενεργειακού κόστους στα μουσεία και η έρευνα σε ψηφιακές τεχνολογίες, εφαρμογές και προϊόντα, αποτελούν διαρκές μέλημα μας και συνεχή αναζήτηση στα πλαίσια της αειφορίας και μιας κυκλικής οικονομίας.

Το "Πράσινο Περίπτερο" του ΕΟΤ στην WTM 2022, σχεδιασμένο και υλοποιημένο έτσι ώστε να ακολουθεί τις αρχές της πράσινης οικονομίας

view project

want to keep up with our activities

Join our newsletter

Tetragon logo
THESSALONIKI

Karaiskaki 2B str, 54641
Thessaloniki, Greece
Tel. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ATHENS

Kifisias Avenue 27,
11523 Athens, Greece
Τel. +30 6986 858366
info@tetragon.gr

PRODUCTION

Thessaloniki Industrial Area,
Sindos, Greece
Τel. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr