Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Ο ΕΟΤ διαμορφώνει επί δεκαετίες και προβάλλει την εικόνα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στη διαμόρφωση και επιτυχία του σημαντικού αυτού τομέα της εθνικής οικονομία

Η TETRAGON συνέβαλε σε διάφορες πλευρές αυτής της προσπάθειας σχεδιάζοντας ή υλοποιώντας εκθεσιακές παρουσίες του Οργανισμού σε όλο τον κόσμο, πλάθοντας εικόνες, περιβάλλοντα και εμπειρίες, που συνεγείρουν τις αισθήσεις των επισκεπτών και ικανοποιούν τις λειτουργικές ανάγκες των φορέων και των συνεκθετών που μετέχουν στα διεθνή αυτά γεγονότα.

Μελέτησε και σχεδίασε την εκθεσιακή εικόνα του ΕΟΤ σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού από το 2022: νέος σύγχρονος σχεδιασμός, σύμφωνα με τη νέα τάση της ψηφιακής τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, που σηματοδοτεί το νέο πρόσωπο της Ελλάδας ως κορυφαίου, αειφόρου προορισμού. Η εργονομία του περιπτέρου ακολουθεί τις αρχές της πράσινης οικονομίας, ενώ η εμβληματική χρήση του μαιάνδρου στην δομή της κατασκευής αναδεικνύει την διαχρονική ελληνική αισθητική. Με τη χρήση υπερσύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών επιτυγχάνεται η διάδραση με τον επισκέπτη.

Δημιούργησε περιοδικές εκθέσεις που προβάλλουν τον πολιτισμό και τουρισμό της Ελλάδας ευρύτερα, στο διεθνές κοινό, σαν παράλληλες δράσεις προβολής και επικοινωνίας των μοναδικών χαρακτηριστικών της χώρας.

concept design, consulting, experience design, visual identity

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

environment+tourism

ΠΕΛΑΤΗΣ

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ευρώπη, Ασία. Αμερική

WEBSITE

www.visitgreece.gr

Ο νέος σχεδιασμός αναδεικνύει την εταιρική ταυτότητα του ΕΟΤ και των συνεκθετών του, καθώς και τα επιμέρους στοιχεία της διαφημιστικής καμπάνιας του, μέσα από την ευρηματική και καλαίσθητη υιοθέτηση και ένταξή τους στα αρχιτεκτονικά στοιχεία της πρότασης, διατηρώντας παράλληλα μία λιτή και απλή προσέγγιση που αποπνέει διαχρονικότητα.

Tetragon logo
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καραϊσκάκη 2B
54641, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τ. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ΑΘΗΝΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 27
11523, Αθήνα, Ελλάδα
τ. +30 6973 550323
info@tetragon.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης
57400, Σίνδος, Ελλάδα
τ. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr