Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου

Η έκθεση στο Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου διαμορφώθηκε με στόχο την ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας του κόλπου του Μούδρου σε δύο σημαντικές περιόδους της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μούδρου που ταξιδεύει τον επισκέπτη μέσα από το πρωτοποριακό μουσειολογικό του σκεπτικό. Η συμβολή του Μούδρου κατά το ναυτικό αγώνα απελευθέρωσης των νησιών του Αιγαίου, αλλά και κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σκιαγραφείται μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό, φωτογραφίες εποχής, ιστορικά έγγραφα, αντικείμενα της Συλλογής Β. Νικόλτσιου, προβολές βίντεο, διαδραστικές εφαρμογές και διοράματα. Οι εκθεματικές ενότητες παρουσιάζουν με εύληπτο και διαδραστικό τρόπο, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και διοράματα, τις φάσεις και τα ιστορικά γεγονότα της ναυτικής ιστορίας του Μούδρου.

Η έρευνα και η τεκμηρίωση του υλικού κινήθηκε σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβάνοντας σημαντικά μουσεία και αρχεία της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, για να εμφυσήσει τελικά ζωή στο βιωματικό χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης. Η υποδομή αυτή δίνει την ευκαιρία για το νησί της Λήμνου να αναδείξει το πρόσφατο ιστορικό του παρελθόν, εστιάζοντας στην κατεύθυνση του πολιτιστικού και ιστορικού τουρισμού.

museology, museography, audiovisual productions, museum display cases

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

museums+culture

ΠΕΛΑΤΗΣ

Δήμος Λήμνου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μούδρος Λήμνου

Tetragon logo
THESSALONIKI

Karaiskaki 2B str, 54641
Thessaloniki, Greece
Tel. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ATHENS

Kifisias Avenue 27,
11523 Athens, Greece
Τel. +30 6986 858366
info@tetragon.gr

PRODUCTION

Thessaloniki Industrial Area,
Sindos, Greece
Τel. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr