ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Ένας από τους εντυπωσιακότερους σταθμούς του Μετρό στην Αττική είναι εκείνος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η ιστορία του νερού, στοιχείο συνυφασμένο με τον Πειραιά, αποτελεί την κεντρική του ιδέα. Επίσης η TETRAGON μελέτησε και υλοποίησε την έκθεση “Στην Επιφάνεια” που αναδεικνύει το ανασκαφικό έργο που συντελείται στον Πειραιά κατά τη διάρκεια των έργων για τους σταθμούς επέκτασης του Μετρό.

Ο σταθμός Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 1 του Μετρό στην Αττική. Από το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στο σταθμό, ως το τεράστιο H2O και την εξιστόρηση της σημασίας του νερού στην Αρχαία Ελλάδα, ακόμη και τον επιβλητικό χάρτη που έχει τοποθετηθεί στρατηγικά στην οροφή του σταθμού, το υδάτινο στοιχείο κυριαρχεί οπτικά και εννοιολογικά στο χώρο.

Στο κτήριο Ξυλαποθήκη του Πειραιά, εγκαταστάθηκε η έκθεση "Στην Επιφάνεια". Θα επιτελεί ένα διαρκή ενημερωτικό και μουσειοπαιδαγωγικό ρόλο για σχολεία και ενήλικες, καθώς συνυπάρχει με τους χώρους αποθήκευσης και συντήρησης των ευρημάτων και συνδέεται με ανοικτό αρχαιολογικό χώρο που συμπεριλαμβάνει και τμήμα από το αρχαίο σύστημα ύδρευσης της πόλης.

traveling & temporary exhibitions, exhibition structures, museography, lighting, signage

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

museums+culture

ΠΕΛΑΤΗΣ

Αττικό Μετρό Α.Ε.

ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2016 - 2023

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πειραιάς

Έκθεση | Στην επιφάνεια

Έκθεση | Ιστορίες για το Αθέατο Νερό


Tetragon logo
THESSALONIKI

Karaiskaki 2B str, 54641
Thessaloniki, Greece
Tel. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ATHENS

Kifisias Avenue 27,
11523 Athens, Greece
Τel. +30 6986 858366
info@tetragon.gr

PRODUCTION

Thessaloniki Industrial Area,
Sindos, Greece
Τel. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr