philosophy

Αρτιότητα | Ολοκληρωμένες υπηρεσίες από την αρχική ιδέα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Χάρη στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, στον εξοπλισμό, στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές μας, αλλά και επιπλέον με την αξιοποίηση ενός εκτεταμένου και δομημένου δικτύου εξωτερικών συνεργατών πολλαπλών ειδικοτήτων, σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, είμαστε σε θέση να αναλαμβάνουμε το σύνολο των ενεργειών ενός έργου. Εκτελούμε ή κατευθύνουμε όλα τα στάδια της δημιουργικής και παραγωγικής διαδικασίας, από τη σύλληψη της αρχικής ιδέας έως την τελική παραγωγή και υλοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, παρέχουμε επίσης οριζόντιες συμπληρωματικές υπηρεσίες, που ωστόσο είναι εξίσου σημαντικές για την επιτυχή έκβαση ενός έργου:

  • συμβουλευτική,
  • δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών,
  • ωρίμανση έργων και εξεύρεση χρηματοδότησης,
  • μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
  • εκπαίδευση προσωπικού,
  • τεχνική υποστήριξη και after sales service,
  • δημοσιότητα και επικοινωνία.

Συμμετείχαμε σε όλα τα στάδια υλοποίησης, από το αρχικό concept έως την τελική διαμόρφωση, της περιοδικής έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Ρώμη, στη Μόσχα και στο Σικάγο.
view project

Επιχειρηματικότητα | Ενίσχυση και υποστήριξη της νεοφυούς και συνεργατικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Με δική μας πρωτοβουλία και συμπράττοντας με τις εταιρείες UniSystems και Mobics, δημιουργήσαμε τη νεοφυή εταιρεία Museotek. Πρόκειται για μία καινοτόμο ψηφιακή-διαδραστική πλατφόρμα, που προσφέρει απομακρυσμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από μουσεία και πολιτιστικούς φορείς προς μαθητές, επιτρέποντας την εξ αποστάσεως περιήγηση των τελευταίων σε εκθέματα, τεκμήρια, συλλογές και εν γένει πολιτιστικό απόθεμα.

Το Μουσείο στο Σχολείο εύκολα, ζωντανά, διαδραστικά, για όλους και παντού.

Κατόπιν δικής μας έμπνευσης και με συντονισμένες ενέργειές μας, συστάθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το Innovative Design Cluster. Πρόκειται για έναν συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας, τα μέλη του οποίου ενσωματώνουν στις δραστηριότητές τους τον πρωτότυπο και εξειδικευμένο δημιουργικό σχεδιασμό. Το πρώτο –και μοναδικό μέχρι σήμερα– σε αυτόν τον κλάδο cluster στην Ελλάδα έχει ως δομικό του συστατικό το Thessaloniki Design Week, έναν θεσμό αφιερωμένο στο design και στη δημιουργικότητα, που υποστηρίζεται ενεργά από την TETRAGON.

Εργαστήριο «Μακεδονικό Κρασί: Εφαρμογές Branding για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Innovative Design Cluster, κατά τη διάρκεια του 3ου Thessaloniki Design Week (6-11 Ιουνίου 2023).

Βιωσιμότητα | Πράσινες, έξυπνες και υπεύθυνες λύσεις για ένα υγιές, ακμαίο και αειφόρο μέλλον.

Συναισθανόμενοι τις προκλήσεις των καιρών, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα της στρατηγικής μας ανάπτυξης τη βιωσιμότητα, την οποία επιδιώκουμε να ενσωματώνουμε τόσο στα έργα και στις δραστηριότητές μας όσο και στις εσωτερικές λειτουργίες και διαδικασίες μας.

Η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, η ανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας με αξιοποίηση έξυπνων τεχνολογιών, η αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πρακτικές που σταδιακά υιοθετούμε και εφαρμόζουμε, στο ευρύτερο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα, στην εταιρική μας κουλτούρα περιλαμβάνονται διαχρονικά πολιτικές και ενέργειες που συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, όπως είναι η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία των εργαζομένων μας, η ισότητα των φύλων στους χώρους εργασίας, η εταιρική κοινωνική ευθύνη και περιβαλλοντική ευαισθησία, η μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και η δημιουργία και διανομή οικονομικής αξίας.

Το "Πράσινο Περίπτερο" του ΕΟΤ στην WTM 2022, σχεδιασμένο και υλοποιημένο έτσι ώστε να ακολουθεί τις αρχές της πράσινης οικονομίας

view project

Want to keep up with our activities?

Join our newsletter

Tetragon logo
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καραϊσκάκη 2B
54641, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τ. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ΑΘΗΝΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 27
11523, Αθήνα, Ελλάδα
τ. +30 6973 550323
info@tetragon.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης
57400, Σίνδος, Ελλάδα
τ. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr