ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια

Η έκθεση «ΓΕΩ Μυθολογία | από τον Μύθο στην Αλήθεια», που φιλοξενείται από τον Μάιο του 2022 στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί ένα πρωτότυπο και καινοτόμο εγχείρημα για διάφορους λόγους.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ελληνική μυθολογία και, πιο συγκεκριμένα, σε επιλεγμένους ελληνικούς μύθους, οι οποίοι ερμηνεύονται μέσω διεπιστημονικής προσέγγισης, σε σχέση με γεωλογικά, παλαιοντολογικά και κλιματολογικά φαινόμενα, δεδομένα και μεταβολές της αρχαιότητας. Το ενδιαφέρον και σύνθετο αυτό θέμα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, ενώ οι ελληνικοί μύθοι διαχρονικά συγκινούν και συνεπαίρνουν Έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους.

Από την άλλη, η πρωτοτυπία της έκθεσης έγκειται στο γεγονός ότι σε αυτήν κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές, που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής, καθώς και πλούσιο πολυμεσικό περιεχόμενο, με στόχο την παρουσίαση ιδιαίτερων θεμάτων με ελκυστικό, εύληπτο, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό τρόπο.

Η έκθεση είναι το τελικό αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου INNOVEXPO, που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 2018-2022 στο πλαίσιο της Δράσης «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ», με τη συνεργασία της TETRAGON και του Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του ΕΚΠΑ.

museology, museography, storytelling, audiovisual productions, visual identity, graphic design, traveling & temporary exhibitions, multiple realities VR | AR | MR, digital & interactive applications, digitization, concept design, exhibition structures, experience design, after sales service, edutainment

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

museums+culture

ΠΕΛΑΤΗΣ

Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ

ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2022

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Τομέας Ιστορικής Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας ΕΚΠΑ

Tetragon logo
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καραϊσκάκη 2B
54641, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τ. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ΑΘΗΝΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 27
11523, Αθήνα, Ελλάδα
τ. +30 6973 550323
info@tetragon.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης
57400, Σίνδος, Ελλάδα
τ. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr