Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Το επιβλητικό, νεόδμητο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, στην είσοδο της πόλης, αποτελεί το νέο τοπόσημό της, όπου ξετυλίγεται η ιστορία της περιοχής του Έβρου από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Το μουσείο στεγάζει ευρήματα, που έφεραν στο φως οι ανασκαφές και οι επιφανειακές έρευνες στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε οικιστικά σύνολα και νεκροταφεία: πήλινα αγγεία, γυάλινα αντικείμενα, χάλκινα και αργυρά νομίσματα, γλυπτά και ταφικές στήλες, όπλα, κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία και είδη καθημερινής χρήσης. Σύντομα κείμενα, χάρτες, φωτογραφίες και σχέδια παρέχουν τις απαραίτητες για την περιήγηση του επισκέπτη πληροφορίες, ενώ βιντεοπροβολές και ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές εμπλουτίζουν τη μουσειακή εμπειρία.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου, ένα άρτιο μουσειολογικό και μουσειογραφικό σύνολο με περισσότερα από 1.000 αντικείμενα, αναπτύσσεται σε τρεις ενότητες: «Η παραλιακή ζώνη του Έβρου», «Από τον Έβρο ως τον Άρδα» και «Οι ταφικοί τύμβοι». Το μουσείο συμπληρώνεται από χώρο περιοδικών εκθέσεων, καφέ, πωλητήριο και σύγχρονα εργαστήρια συντήρησης αρχαιοτήτων.

museography, exhibition structures

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

museums+culture

ΠΕΛΑΤΗΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου

ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

2022

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αλεξανδρούπολη

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης η ιστορική αχλή δίνει τη θέση της στα ορατά στοιχεία, στα τεκμήρια και στις συσχετίσεις, για ό,τι υπήρξε στην περιοχή και συνολικά στον νομό Έβρου από την προϊστορική έως και τη ρωμαϊκή περίοδο.

Σκοπός του μουσείου είναι η δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος, που θα αποτελεί σημείο συνάντησης, ψυχαγωγίας, ανακάλυψης και γνώσης για όλους.

Tetragon logo
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καραϊσκάκη 2B
54641, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τ. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ΑΘΗΝΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 27
11523, Αθήνα, Ελλάδα
τ. +30 6973 550323
info@tetragon.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης
57400, Σίνδος, Ελλάδα
τ. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr