Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης

Στον Πλατανότοπο του ρέματος Μαΐστρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δημιούργησε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα χώρο εισαγωγής και ενημέρωσης για τα οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής. Το κτίσμα σχεδιάστηκε σαν μια τριγωνική σφήνα, που υψώνεται από το έδαφος με επισκέψιμη τη ράμπα – οροφή του, απ’ όπου υπάρχει θέα της όλης περιοχής.

Η TETRAGON, πέρα από τη συμμετοχή της στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτιρίου, ανέλαβε ταυτόχρονα τη Μουσειογραφική οργάνωση και εκτέλεση του εσωτερικού του. Έτσι το κτίριο και η μόνιμή έκθεσή του μελετήθηκαν ταυτόχρονα. Το έργο διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του ΣΑΔΑΣ στο Μουσείο Μπενάκη. Το μουσείο σχεδιάστηκε ως κέντρο μιας περιοχής αναψυχής και οικολογικής ευαισθητοποίησης του κοινού.

Οι εκθεσιακοί χώροι αποτελούνται από διακριτές ενότητες για τα χερσαία, τα υγροτοπικά και τα θαλάσσια οικοσυστήματα, με αίθουσες προβολών και φωτογραφικής τεκμηρίωσης της ανθρωπογενούς δραστηριότητας. Οι γραφισμοί του Μουσείου, που έγιναν με τη συνεργασία της COLIBRI ΕΠΕ απέσπασαν δύο βραβεία στο διαγωνισμό ΕΒΓΕ 2003 (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης).

concept design, consulting, documentation, digitization, storytelling, copywriting, graphic design, visual identity, lighting, signage, museology, museography

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

environment+tourism

ΠΕΛΑΤΗΣ

Δήμος Αλεξανδρούπολης, Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αλεξανδρούπολη

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Colibri

Tetragon logo
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καραϊσκάκη 2B
54641, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
τ. +30 2310 861460
info@tetragon.gr

ΑΘΗΝΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 27
11523, Αθήνα, Ελλάδα
τ. +30 6973 550323
info@tetragon.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης
57400, Σίνδος, Ελλάδα
τ. +30 2310 796675
sindos@tetragon.gr