ΠΕΛΑΤΗΣ

Γεωθήρα ΜΑΕ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ηφαίστειο Ν. Καμένης, Σαντορίνη

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ο σχεδιασμός και εγκατάσταση των υποδομών ενημέρωσης και ανάπαυσης επισκεπτών στο ηφαίστειο της Ν. Καμένης στη Σαντορίνη σκοπεύει στη δημιουργία ενός συνόλου απόλυτα προσαρμοσμένου στη δραματικότητα και άγρια ομορφιά του τοπίου, έτσι ώστε να λειτουργεί ως ένας ανοικτός, υπαίθριος μουσειακός χώρος.

Ο νέος εξοπλισμός των χώρων υποδοχής και των περιπατητικών διαδρομών του ηφαιστείου Θήρας στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και συμπλήρωση του ήδη υφιστάμενου σε διάφορα σημεία του νησιού της Ν. Καμένης. Με την αισθητική και λειτουργική αρτιότητα που τον διακρίνει, στοχεύει στην καθοδήγηση, στην ενημέρωση, στην προστασία και ανάπαυση των επισκεπτών του μοναδικού ηφαιστείου της Θήρας.

Κιόσκια, ανοικτό πωλητήριο, πινακίδες, σημάνσεις και αναλόγια ερμηνείας περιβάλλοντος στοχεύουν στη δημιουργία ενός ανοικτού εκθεσιακού χώρου, όπου το έκθεμα είναι το ίδιο το ηφαίστειο. Βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και συνακόλουθα στην προστασία αυτού του ιδιαίτερου μνημείου της φύσης. Οι μορφές, οι υφές και τα χρώματα του εξοπλισμού είναι εμπνευσμένα από το ίδιο το ηφαίστειο και προσπαθούν να εναρμονισθούν με αυτό. Με τη λειτουργική αρτιότητα και την αισθητική τους προσέγγιση, συμβάλλουν στη δημιουργία της ενιαίας, σύγχρονης οπτικής ταυτότητας του ηφαιστείου Θήρας.