ΠΕΛΑΤΗΣ

UCHU

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θεσσαλονίκη

UCHU

Η έμπνευση για το σχεδιασμό του ολοκληρωμένου γυμναστηρίου UCHU βασίστηκε στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της έννοιας του “ευ ζην” και απόδοσης ταυτότητας στη σωματική άσκηση ως τρόπο ζωής. Βασικές αρχές του σχεδιασμού είναι οι καθαρές γραμμές και η απλότητα στο συνδυασμό των υλικών. Η διαμόρφωση της πρόσοψης επιδιώκει την οπτική απομόνωση και την ιδιωτικότητα, μέσω μίας ελαφριάς μεταλλικής επιφάνειας με διάτρητα μοτίβα που γεμίζει την κεντρική αίθουσα εκγύμνασης με εναλλασσόμενες σκιάσεις. Η κύρια είσοδος αντανακλά τη γενική αίσθηση του ολικού σχεδιασμού με ένα επιβλητικό γραμμικό έπιπλο υποδοχής να συναρμόζει με το αντίστοιχο μοτίβο της πρόσοψης εφαρμοσμένο σε κατακόρυφη γυάλινη επιφάνεια.

Τα υλικά, οι υφές και τα χρώματα επιλέχθηκαν με στόχο να συμπληρώσουν την ισορροπία και την εσωτερικότητα του χώρου. Το μέταλλο, το ξύλο και το γυαλί εναρμονίζονται με τις αποχρώσεις του λευκού και του πράσινου σε καθαρές και μοντέρνες γραμμές, υπογραμμίζοντας την πρόθεση για μία μίνιμαλ σχεδιαστική προσέγγιση. Η διαμερισματοποίηση των χώρων και η ευελιξία με διαφορετικά επίπεδα ιδιωτικότητας επιτυγχάνεται μέσω εναλλαγών από μεταλλικά και γυάλινα πανέλα. Τα ηχοαπορροφητικά πατώματα τοποθετήθηκαν με στόχο την απορρόφηση των κραδασμών, ενώ τα λοιπά έπιπλα, τα lockers, οι χώροι υγιεινής και τα συμπληρωματικά stands αποθήκευσης σχεδιάστηκαν ειδικά για τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες του χώρου με δεδομένες προδιαγραφές. Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στο φωτισμό του χώρου, με την πρόβλεψη διαφορετικών φωτιστικών σεναρίων ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε δραστηριότητας και του κάθε χώρου.

Ο σχεδιασμός του Εργαστηρίου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με Ολοκληρωμένο Γυμναστήριο UCHU προϊδεάζει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στον τομέα της Υγείας και της Γυμναστικής, δημιουργώντας μία συνολική αίσθηση άνεσης και αρμονίας.