ΠΕΛΑΤΗΣ

Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πελοπόννησος

ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Πρόκειται για ένα σύνολο πινακίδων που εγκαταστάθηκαν σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος με στόχο την τουριστική ανάδειξη της περιοχής και την ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα πολιτισμού και φύσης.

Οι πινακίδες παρέχουν βασικές πληροφορίες προσβασιμότητας και προσανατολισμού για το τοπικό οδικό δίκτυο και τον αστικό ιστό, ενώ παράλληλα υποδεικνύουν προορισμούς αναψυχής και πληροφόρησης, αναδεικνύουν πολιτιστικά και περιβαλλοντικά τοπόσημα και παρουσιάζουν επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για θέματα πολιτισμού και φύσης. Επιπλέον, οι πινακίδες φέρουν ως μέρος των γραφισμών τους κώδικες QR, δίνοντας τη δυνατότητα σύνδεσης του υπαίθριου δικτύου με άλλα ψηφιακά συστήματα πληροφόρησης.

Κατασκευάστηκαν πέντε τύποι πινακίδων με διαφοροποιήσεις στα υλικά, τη σχεδιαστική προσέγγιση, το ύψος, αλλά και το περιεχόμενο, ανάλογα με το σημείο ανάδειξης. Ο συνδυασμός ξύλου και μετάλλου στις πινακίδες, στα αναλόγια, αλλά και στο κιόσκι ενημέρωσης Λεωνιδίου προσφέρει άρτιο αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα. Πρόκειται για κατασκευές σύγχρονης αισθητικής από υλικά που εναρμονίζονται με το τοπίο με τελικό στόχο τη δημιουργία μιας συνεκτικής οπτικής ταυτότητας για την Κυνουρία.

Συνεργάτης: ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ.