ΠΕΛΑΤΗΣ

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δίβρη Ηλείας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΒΡΗΣ

Η TETRAGON μαζί με την ΟΙΚΟΜ μελέτησαν και υλοποίησαν τη μόνιμη έκθεση του Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δίβρης στο Αρχοντικό Πετραλιά, μετατρέποντάς το έτσι σε έναν χώρο πολιτισμού, όπου αναδεικνύεται η ιστορία, η φύση και το αθλητικό – ολυμπιακό ιδεώδες.

Η μόνιμη έκθεση αναπτύσσεται στα δύο επίπεδα του κτηρίου, με σαφή διαχωρισμό, αλλά ταυτόχρονη συνύπαρξη των πληροφοριών για την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της περιοχής. Στο πρώτο επίπεδο, ο επισκέπτης ανακαλύπτει την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος της Δίβρης με πλούσιο εποπτικό υλικό, διοράματα και διαδραστικές εφαρμογές.

Στο δεύτερο επίπεδο παρουσιάζεται η ιστορία της οικογένειας Πετραλιά, με ιστορικά κειμήλια και αναφορές, ενώ ιδιαίτερος χώρος αφιερώνεται στον Επαμεινώνδα Πετραλιά και την προσωπική του συλλογή με σημαντικά εκθέματα από διοργανώσεις Ολυμπιακών και Μεσογειακών αγώνων. Η έκθεση ολοκληρώνεται με αναφορές στη μυθολογία και ιστορία της περιοχής, καθώς και στις σημαντικές προσωπικότητες του τόπου.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της εταιρείας ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ.