ΠΕΛΑΤΗΣ

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δίβρη Ηλείας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΒΡΗΣ

Η TETRAGON μαζί με την ΟΙΚΟΜ μελέτησαν και υλοποίησαν τη μόνιμη έκθεση του Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δίβρης στο Αρχοντικό Πετραλιά, μετατρέποντάς το έτσι σε έναν χώρο πολιτισμού, όπου αναδεικνύεται η ιστορία, η φύση και το αθλητικό – ολυμπιακό ιδεώδες.

Η μόνιμη έκθεση αναπτύσσεται στα δύο επίπεδα του κτηρίου, με σαφή διαχωρισμό, αλλά ταυτόχρονη συνύπαρξη των πληροφοριών για την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της περιοχής. Στο πρώτο επίπεδο, ο επισκέπτης ανακαλύπτει την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος της Δίβρης με πλούσιο εποπτικό υλικό, διοράματα και διαδραστικές εφαρμογές.

Στο δεύτερο επίπεδο παρουσιάζεται η ιστορία της οικογένειας Πετραλιά, με ιστορικά κειμήλια και αναφορές, ενώ ιδιαίτερος χώρος αφιερώνεται στον Επαμεινώνδα Πετραλιά και την προσωπική του συλλογή με σημαντικά εκθέματα από διοργανώσεις Ολυμπιακών και Μεσογειακών αγώνων. Η έκθεση ολοκληρώνεται με αναφορές στη μυθολογία και ιστορία της περιοχής, καθώς και στις σημαντικές προσωπικότητες του τόπου.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της εταιρείας ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ.

Καραϊσκάκη 2B, 54641 Θεσσαλονίκη
Tηλ +30 2310 861460