ΠΕΛΑΤΗΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Χανιά

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Οι νέες εγκαταστάσεις, ο τρόπος παρουσίασης των εκθεμάτων και η εκθεσιακή αφήγηση των συλλογών του καθιστούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη των Χανίων και έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάδειξη του πολιτισμού και τουρισμού της ευρύτερης περιοχής.

Στην ιστορική συνοικία Χαλέπα, σε συνολική επιφάνεια περίπου 6.000 τ.μ., το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων φιλοξενεί πάνω από 3.500 εκθέματα, εκ των οποίων περίπου 1.000 εκτίθενται για πρώτη φορά. Η έκθεση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων διαρθρώνεται σε πέντε θεματικούς άξονες και παρακολουθεί τη μακρά πορεία στον χρόνο που διαπερνά τους προϊστορικούς οικισμούς και τις ιστορικές πόλεις της Δυτικής Κρήτης.
Η TETRAGON συμμετείχε στην υλοποίηση των μουσειογραφικών κατασκευών του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων σε συνεργασία με την Ε. ΛΙΓΝΟΣ, ενώ είχε τη γραφιστική επιμέλεια των εκθεσιακών επιφανειών. Επίσης, η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της σήμανσης των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του μουσείου.