ΠΕΛΑΤΗΣ

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Περιοδεύουσα Έκθεση

ΑΙΓΑΙΟΝ – Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

Η έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, υψηλής αισθητικής και ποιότητας που προβάλλει με ιδιαίτερο τρόπο, μέσω της γέννησης και εξέλιξης του Αιγαίου, την πολιτισμική ιδιομορφία, τη μοναδικότητα και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας. Πλαισιωμένη από εντυπωσιακά εκθέματα, οπτικοακουστικές παραγωγές και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές, προσελκύει το διεθνές κοινό να γνωρίσει την Ελλάδα αποτελώντας ένα εξαιρετικό εργαλείο πολιτιστικής και τουριστικής προώθησής της.

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS», στη Θεσσαλονίκη, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα και στο Vittoriano της Ρώμης, ως πρόδρομη του παγκόσμιου εκθεσιακού γεγονότος EXPO 2015, ενώ από το Νοέμβριο του 2015 φιλοξενήθηκε στο National Hellenic Museum στο Σικάγο, όπου και παρέμεινε ως το καλοκαίρι του 2018.Η έκθεση παρουσιάστηκε παράλληλα στο Polytechnic Museum της Μόσχας. Η παρουσίασή της στη Ρωσία αποτέλεσε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού «Έτος Ρωσίας-Ελλάδας 2016».

Την έκθεση οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τη σύμπραξη του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ, και τη συνεργασία των πανεπιστημίων Αιγαίου και Κρήτης. Την επιστημονική εποπτεία έχει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Ν. Ζούρος, και η Tetragon παρέχει την επιμέλεια και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της έκθεσης.