Υποδομές για το περιβάλλον

H TETRAGON μελέτησε και υλοποίησε ένα σύνολο υποδομών σε προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών τους.

Στο Φοινικόδασος στο Βάι Κρήτης, η TETRAGON μελέτησε και κατασκεύασε ένα σύνολο ελαφρών κατασκευών, με σημάνσεις, κιόσκια πληροφόρησης, στάσεις αναμονής και θέασης, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων - Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Γραφιστικός σχεδιασμός: Colibri. (2001-2002)
Στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, μελετήθηκε η αποκατάσταση υφιστάμενου κτιρίου και σχεδιάστηκε ο περιβάλλων χώρος με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου πόλου έλξης επισκεπτών που θα διαθέτει εκθεσιακό χώρο και υπαίθριες υποδομές ανάπαυσης, εκπαίδευσης και αναψυχής. Συνεργάτης: ΟΙΚΟΣ-Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος ΕΠΕ. (2004)
Η TETRAGON ανέλαβε τη μουσειογραφική μελέτη του Μουσείου Λίμνης Δοϊράνης και την κατασκευή του εκθεσιακού χώρου, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων - Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Γραφιστικός σχεδιασμός: Colibri, φωτογραφίες: Ν. Μιχαήλ. (2001-2007)
Στις Αλυκές Λάρνακας μελετήθηκε και υλοποιήθηκε μια μόνιμη υπαίθρια έκθεση για την ενημέρωση των επισκεπτών, υπό την εποπτεία της Δασικής Υπηρεσίας Κύπρου. (2009)
Στο πρώην βασιλικό αγρόκτημα Τατοΐου διαμορφώθηκε περιπατητική διαδρομή, έτσι ώστε ο επισκέπτης να ενημερώνεται για την ιστορία, τη λειτουργία και το φυσικό περιβάλλον του αγροκτήματος. Κιόσκια θέασης και πληροφόρησης, πινακίδες σήμανσης, ενημέρωσης και προσανατολισμού, καθώς και εξοπλισμός ανάπαυσης και εξυπηρέτησης, εγκαταστάθηκαν υπό την εποπτεία της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής.
Συνεργάτες: ΟΙΚΟΜ Μελετητική Περιβάλλοντος ΕΠΕ, η ΟΙΚΟΣ Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος ΕΠΕ, Γραφιστικός σχεδιασμός: Θ. Γεωργίου (2009-2012)